top of page

K-tip full tang keukenmes 175mm

2023

Een wat kleiner, handzaam keukenmes met een lekker compact handvat. Dit mes is ideaal in gebruik voor iemand die graag een pinch-grip gebruikt en geen al te groot mes wil, maar wel goede snij-eigenschappen en een fraaie uitstraling.

 

Het prachtige twist damast, samengesteld uit ongeveer 100 lagen staal, is mooi gepolijst en een beetje op diepte geëtst.  Daarmee wordt het staal niet té schreeuwerig en complementeert het perfect het de tekening in het olijfhouten handvat. De doorlopende angel is rondom ook geëtst om hier het damast patroon zicht baar te houden, en de plungelijn is subtiel afgerond om zo te matchen met de voorkant van het handvat. 

Dit mes heeft een stevige afgeronde rug en een s-grind (convexe slijping met extra holslijpingen in de zijkant van de bevels) met een dunne snede. Dit zorgt ook voor een mooi dunne punt die perfect is voor het snipperen van een uitje of dergelijke.

Dit betekent wel dat het mes niet geschikt is ruw hakwerk etc. Daarnaast heeft het koolstofstaal van het lemmet wat extra onderhoud nodig om roestvorming te voorkomen.  

Lemmet: Koolstofstaal (1.2842(O2), 75NI8 ) twistdamast, gehardt tot 60HRC met gepolijste etsing
Heft: Compact, full tang, olijfhout. RVS patentbouten

Grind: S-grind, dunne snede, dunne punt

Totale lengte: 26.5cm
Snede lengte: 17.5cm
Lemmet hoogte: 4.5 cm
Rugdikte: 3.7mm bij de ricasso, 1.0 mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.20 mm
Totale gewicht:148g

Te koop in de winkel van Firma Moes in Amsterdam

bottom of page