top of page

Turkish Twist Damast integraalmes 210mm

2024

Dit integraalmes is mijn eerste werk van 2024 en zet meteen de toon voor de richting van KnippenbergKnives in dit nieuwe jaar: Unieke enkelstuks, integraal keukenmessen, bijzonder damastpatronen, creatieve bolsterovergangen. Deze elementen vormen samen allemaal één mooi driedimensionaal geheel. 

 

Het in het oog springende turkish twist damast is helemaal op maat gemaakt voor dit mes. Het lemmet is samengesteld uit 6 aparte staven twist damast  en twee aangelaste bolsters, om samen tot een ongeëvenaard damastpatroon te komen. 

Het handvat is gemaakt uit een stuk gekleurd, gestabiliseerd populierenhout, waarvan de tekening op eigenzinnige wijze perfect past bij het damastpatroon. Een combinatie van strakke facetten en glooiende lijnen maakt dit handvat zowel comfortabel in het gebruik als ook een bijzondere verschijning. 

Voor goede snijeigenschappen heeft dit mes een convexe slijping naar een dunne snede en fijnsnijdende punt. Het balanspunt van het mes licht nét voor de bolster. 

Zoals gezegd, is het mes gemaakt uit koolstofstaal. Dat wil zeggen dat het staal een patina gaat vormen en wat onderhoud nodig heeft om roestvorming te voorkomen. Regelmatig insmeren met een beetje olie, beschermt het mes. Daarnaast is het mes niet geschikt voor botten, gewrichten en bevroren producten etc.   

Lemmet: Koolstofstaal turkish twistdamast (1.2842 (O2), 75Ni8 en 1.2510 (O1) ) gehard tot 62±1HRC
Heft: Integrale bolsters met hidden tang. Gekleurd, gestabiliseerd populierenhout. 

​Grind: Convexe slijping met een dunne snede en dunne punt​

Totale lengte: 33.5 cm
Snede lengte: 21 cm
Lemmet hoogte: 4.8 cm
Rug dikte: 2mm bij de bolster, 0.8mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.15 mm
Totale gewicht: 217g

Te koop in de winkel van Firma Moes in Amsterdam

bottom of page