top of page

Mozaiek Damast integraalmes 210mm

2024

Dit mes, gebaseerd op de Japanse Gyuto, is een allrounder voor in de keuken. Groot genoeg voor wat stevigere snijklussen, maar nog steeds handzaam en ook prima geschikt voor fijn snijwerk door de fijne punt.

Het in het oog springende mozaiekdamast is helemaal op maat gemaakt voor dit mes. Het patroon vloeit prachtig van uit de bolster het lemmet in beweegt mee met de vorm van het lemmet. 

Het handvat is gemaakt uit een stuk gekleurd, gestabiliseerd amboynahout, waarvan de tekening op eigenzinnige wijze perfect past bij het damastpatroon. Een combinatie van strakke facetten en glooiende lijnen maakt dit handvat zowel comfortabel in het gebruik als ook een bijzondere verschijning. Het handvat is vastgezet met een zogenaamde trough tang constructie voor extra sterkte en een unieke feature.

Voor goede snijeigenschappen heeft dit mes een Sgrind (convexe slijping met een hollow midden op het lemmet) naar een dunne snede en fijnsnijdende punt. Het balanspunt van het mes licht op de voorkant bolster. 

Zoals gezegd, is het mes gemaakt uit koolstofstaal. Dat wil zeggen dat het staal een patina gaat vormen en wat onderhoud nodig heeft om roestvorming te voorkomen. Regelmatig insmeren met een beetje olie, beschermt het mes. Daarnaast is het mes niet geschikt voor snijden/hakken van botten, gewrichten en bevroren producten etc.   

Lemmet: Koolstofstaal Mozaiekdamast (1.2842 (O2), 75Ni8 en 1.2510 (O1) ) gehard tot 60±1HRC
Heft: Integrale bolsters met hidden tang. Gekleurd, gestabiliseerd amboyna. 

​Grind: S-grind met een dunne snede en dunne punt​

Totale lengte: 33.6 cm
Snede lengte: 21 cm
Lemmet hoogte: 4.8 cm
Rug dikte: 4mm bij de bolster, 0.6mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.15 mm
Totale gewicht: 209g

Prijs: €2000,- (incl btw)

Dit mes aankopen kan via het contactformulier onder vermelding van het ordernummer: 2024-03

bottom of page