top of page

Black Widow integraal koksmes

2021

Het Black Widow mes is een integraal koksmes met een unieke horizontale angel constructie. Het lemmet, uitgevoerd in hoog contrast bliksemschicht damaststaal gemaakt uit UHB20c (1095equivalent) koolstofstaal met puur nikkel, heeft een snedelengte van 21cm. 

Het mes is uitgevoerd met een compact heft en het balanspunt net voor de bolster, speciaal voor  gebruik met de pinch-grip. De greepschalen zijn gemaakt uit een bijzonder stuk gestabiliseerd 5440 jaar oud moeraseik met RVS corby bolts. Het donkere hout, met een heel subtiele tekening past perfect bij het donkere lemmet. 

Alle randen van de greepschalen, angel en bolster zijn heel licht afgerond om oncomfortabele harde randen te voorkomen als het hout toch nog wat werkt tijdens gebruik. Voor uitstekende snijeigenschappen heeft het lemmet een s-grind en een distal taper voor een dunne fijnsnijdende punt. 

Zoals gezegd, is het mes gemaakt uit koolstofstaal. Dat wil zeggen dat het staal een patina gaat vormen, en wat onderhoud nodig heeft om roestvorming te voorkomen. Regelmatig insmeren met een laagje olie beschermt het mes, en laat het mes mooi glanzen.

Lemmet: Hoog koolstofstaal  UHB20c (1095eq) met puur nikkel, gehardt tot 61 HRC. 
Heft: Integrale bolsters met horizontale angel. Gestabiliseerd moeraseik met RVS corby bolts 

Grind: S-grind, dunne snede, distal taper naar dunne punt

Totale lengte: 33cm
Snede lengte: 21cm
Lemmet hoogte: 5.3 cm
Lemmet dikte: 3.5mm bij de bolster, 1mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.20 mm
Totale gewicht: 185g

Idnr: IC01

Priis: niet meer beschikbaar

Bestellen kan via de contact pagina ovv het ID Nr

bottom of page