top of page

Twist damast 240mm gyuto

2022

Voor de liefhebbers van een wat groter formaat keukenmes, is dit een prachtige keuze. met een snedelengte van 240mm is het een flink mes, maar door een goede balans en mooi dun uitgeslepen punt voelt dit mes bijzonder licht en wendbaar.

Meteen in het oog springt het torsiedamast in het lemmet. De 60 lagen, wat losser opgedraaid dan wat je meestal ziet, hebben een mooi organisch uiterlijk. Het damast is met een klein beetje reliëf geëtst en na gepolijst voor een subtiel patroon dat mooi gaat patineren met de tijd.

Het heft is een variatie op het traditionele achthoekig Japanse handvat, met wat meer gekromde lijnen. Daarnaast zit er wat meer gewicht aan de achterkant van het handvat zodat het balanspunt van het mes mooi net voor de ricasso ligt. Perfect voor een pinchgrip. Het handvat is gemaakt uit een prachtig stuk gestabiliseerd walnoot dat qua tekening perfect past bij het damast. De voorkant van het handvat is buffel hoorn en een RVS spacer geeft net een extra detail.   

Het lemmet is licht convex uitgeslepen tot een dunne snede met een distal taper naar een dunne punt voor uitstekende snijeigenschappen. Dit betekent wel dat het mes niet geschikt is ruw hakwerk etc. Daarnaast heeft het koolstofstaal van het lemmet wat extra onderhoud nodig om roestvorming te voorkomen.  

Lemmet: Koolstofstaal (1.1274(1095) en 75NI8) torsiedamast, gehard tot 60HRC met gepolijste etsing
Heft: Achthoekig organisch handvat. Gestabiliseerd walnoot, buffelhoorn en RVS spacer 

Grind: Licht convex, dunne snede, distal taper naar dunne punt

Totale lengte: 40.5cm
Snede lengte: 24cm
Lemmet hoogte: 5.5 cm
Rugdikte: 2.8mm bij de ricasso, 0.9mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.20-0.25 mm
Totale gewicht: 211g

Idnr: G07

Prijs: Verkocht

bottom of page