top of page

Integrale 210mm Twist damast gyuto

2023

Op het gebied van de keukenmessen zijn de damast integraalmessen het neusje van de zalm. Het handvat en lemmet vormen één prachtig geheel en lopen vloeiend in elkaar over. Door de integrale bolster is het mes net wat zwaarder, waardoor het stevig in de hand voelt, en het extra gewicht doet het meeste werk tijdens het snijden.  

Het lemmet is gesmeed uit één stuk 30 lagen twistdamast. Een grof patroon dat mooi uitvloeit vanuit de bolster het lemmet in doordat het helemaal naar vorm gesmeed is.

Het handvat bestaat uit één stuk desert ironwood dat met een kleine heirloom fit de damast bolster volgt. Het handvat is een combinatie is tussen mooie glooiende vormen en strakke facetten. Het ligt perfect in de hand, zowel bij een pinch-grip als bij een volle grip.

Het balanspunt van dit mes ligt op de voorkant van de integrale bolster.  

Een sterke distal taper zorgt voor een robuust mes, met een dunne fijnsnijdende tip voor nauwkeurig snijwerk. Daarnaast is het lemmet voorzien van een zogenaamde s-grind. Dit is een combinatie tussen holgeslepen bevels en een convexe, dunne snede. Dit zorgt voor een heel lichtsnijdend mes, met goede foodrelease eigenschappen.

De dunne snede betekent wel dat het mes niet geschikt is ruw hakwerk etc. Daarnaast heeft het koolstofstaal van het lemmet wat extra onderhoud nodig om roestvorming te voorkomen.  

Lemmet: Koolstofstaal (1.1274(1095) en 75NI8) torsiedamast, gehard tot 60HRC met gepolijste, hoog contrast etsing
Heft: Desert Ironwood en integrale bolster

Grind: S-grind met dunne, convexe snede, distal taper naar dunne punt

Totale lengte: 35cm
Snede lengte: 21cm
Lemmet hoogte: 4.75 cm
Rugdikte: 4.3mm bij de bolster, 0.7mm op 2cm voor de punt
Dikte boven de snede: 0.10-0.15 mm
Totale gewicht: 258g

Balanspunt: Voorkant van de integrale bolster

Te koop in de winkel van Firma Moes in Amsterdam

bottom of page